Groen hoort erbij in een modern interieur en met een paar mooie kamerplanten geef jij je kamer extra cachet. Je kan kamerplanten gebruiken als een soort overgang naar de tuin, maar ook op de 8ste verdieping in je appartement staan ze erg goed. De meeste populaire kamerplanten komen uit tropische streken en hebben wat extra aandacht nodig in een Hollandse huiskamer.
Hieronder staan 5 populaire kamerplanten die vooral decoratief zijn en een modern uiterlijk hebben. Kies je hiervoor, dan moet je ze wel de aandacht geven die ze verdienen.
Inhoudsopgave
5 populaire kamerplanten voor jouw huis
Op zoek naar leuke nieuwe kamerplanten? Misschien zijn deze populaire kamerplanten ook iets voor jou.
1. Kentia Howea – Kentiapalm
De kentiapalm heeft zeer sierlijke bladeren die door een zuchtje wind al bewegen. Mar deze plant houdt beslist niet van tocht en ook niet van direct zonlicht. In het regenwoud waar de palm vandaag komt, groeit deze het beste in de schaduw van grotere bomen. Voldoende daglicht is een noodzaak. Ook wil de kentiapalm graag in licht vochtige grond staan. Is de bovenlaag droog, dan is het weer tijd om te gieten en dan liever een beetje per keer in plaats van een hele plens. De palm kan flink groeien en is dan een aanwinst in een grote kamer, maar de kleinere exemplaren zijn ook zeer populair.
Bekijk hier diverse kentiapalmen.
2. Cocus Nucifera – Kokospalm
Het is een bijzonder gezicht om deze karakteristieke palm uit een kokosnoot te zien groeien in je huiskamer. Even de ogen dicht en een beetje fantasie en je waant je op een eiland in de Caribische zee op een hagelwit strand aan zee. Voor wie wat minder dagdroomt is het gewoon een mooie, maar bijzondere plant. Wellicht dacht je dat de kokospalm een zonliefhebber is, maar de exemplaren in de kamer zijn nog piepjong en willen wel veel licht, maar ook bescherming tegen direct zonlicht. Ook met koude heeft deze palm helemaal niets. Een beschermd plaatsje waar geen tocht komt, is wat deze minder stoere jongen zoekt.
Bekijk hier diverse kokospalmen.
3. Rhaphidophora tetrasperma – Gatenplant
Waarschijnlijk denk jij nu aan een monstera als je de naam gatenplant hoort. Inderdaad wordt de Rhaphidophora tetrasperma ook wel eens mini monstera genoemd. De plant blijft kleiner en is ook makkelijker te verzorgen. Uiterlijk is deze beslist een beauty. Deze gatenplant gaat graag een beetje op avontuur omdat het een echte klimmer is. Daarmee moet je dus rekening houden als je een plekje voor deze aanwinst zoekt. Groeien kan de stoere plant als de beste als er voldoende licht is, maar ook bescherming tegen de hete middagzon. Verder is af en toe een scheutje water voldoende.
Bekijk de mini monstera hier.
4. Alocasia Zebrina – Olifantsoor
Als je naar de stengels kijkt, zal je begrijpen waarom in de officiële naam zebra is opgenomen. De bladeren doen denken aan een olifantsoor, zeker als ze uitgegroeid zijn. Oorspronkelijk komen ze uit Borneo, maar daar zijn ze hun leven niet zeker omdat ze gekookt als groente worden gegeten. Daarnaast worden ze door vele dieren en ook mensen als paraplu gebruikt tijdens de vele buien in het tropisch regenwoud. Een zomerbuitje in ons land is derhalve ook een optie. Alocasia Zebrina houdt niet van direct zonlicht, verbruikt veel water en krijgt in de zomer graag regelmatig een beetje voeding (eens per 2-4 weken.
Kijk of de Alocasia Zebrina beschikbaar is.
5. Calathea Orbifolia – Living plant
Deze schoonheid uit Zuid-Amerika heeft een bijzondere tekening op de bladeren waardoor deze zeer decoratief is. De naam living plant verdient de Calathea Orbifolia, omdat de bladeren worden opgerold bij donker en weer opengaan bij het daglicht. Dat vraagt beslist veel energie van de plant waardoor bladeren beschadigd kunnen raken of lelijk worden. Aarzel dan niet en verwijder deze bladeren. Hierdoor blijft de plant er fris uitzien (of gaat ten onder). De Calathea Orbifolia staat bij voorkeur in de (half)schaduw en gebruikt in de zomer relatief veel water.
Bekijk deze populaire kamerplant hier.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.